Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Mosselseizoen

Mosselseizoen

  • Plaats: Bruinisse

Binnen de Nederlandse schelpdierkweek is de mossel het belangrijkste product. Elk jaar wordt er in Nederland ongeveer 10 miljoen kilo mosselen gegeten. De mosselsector bevindt zich voornamelijk in Yerseke, Zierikzee, Tholen en Bruinisse.

Het mosselseizoen begint meestal in de maand juli, maar dit hangt af van de groei en de conditie van de mossel. In Nederland houdt men zich vaak aan het credo “mosselen eten als de “r" in de maand is". Weinigen beseffen dat het mosselseizoen vanaf juli tot en met half april in het jaar erop loopt. “Mosselen eten als de “r" in het seizoen is (zomer, herfst, winter)" zou beter passen.

Kom tijdens het mosselseizoen genieten van echte Zeeuwse mosselen!

Meer informatie
  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.